Winterfylleth – The Divination of Antiquity [2014]

winterHet noorden van Engeland herbergt met ‘Winterfylleth’, ‘Wodensthrone’ en ‘A Forest of Stars’ een paar geweldige, doch ernstig ondergewaardeerde bands en Winterfylleth heeft nu zijn 4e langspeler uitgebracht: ‘The Divination of Antiquity’. Wauw!!

In 2008 klonk het debuut ‘The Ghost of Heritage’ nogal als ‘Drudkh meets Wolves in the Throne Room’, maar ‘The Mercian Sphere’ en ‘The Threnody of Triumph’ uit respectievelijk 2010 en 2012 brachten de band al langzaam uit die richting. Verwacht geen wereldschokkende dingen, de band maakt nog altijd prachtige lange Black metal nummers met een flinke lading sfeer en schuwt het rustig op- of afbouwen van een nummer niet. De teksten gaan over de geschiedenis van de Angelsaksen, maar ook de natuur en het Heidendom komen aan bod. Dan dreigt al gauw de valkuil ‘cliché’, maar Winterfylleth heeft een getalenteerd schrijver in de gelederen en dat brengt toch altijd wat extra’s met zich mee.

‘The Divination of Antiquity’ verschilt dus op zich niet zoveel van de voorgaande releases, er zit wel een stijgende lijn, zoals gezegd klinkt de band nu ook niet als zovelen, maar denk je gelijk aan Winterfylleth als je de muziek hoort. Atmosferische Black Metal, uitgevoerd door vier uitstekende muzikanten verpakt in een prachtige hoes: Ik blijf hier een fan van!

Score: 80/100

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s